Днес се очаква среща между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България“( ПП-ДБ).Миналия

...
Днес се очаква среща между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България“( ПП-ДБ).Миналия
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се събират за нова лидерска среща

Днес се чака  среща сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “( ПП-ДБ) .

Миналия вторник водачите на двете обединения, след диалог в Народното събрание, се схванаха тези срещи да станат постоянни във вторник всяка седмица.

Във вторник следва среща, която се съгласихме да бъде постоянна, сподели през вчерашния ден по БНР съпредседателят на „ Демократична България “(ДБ)  Христо Иванов .

По думите му последователно ще би трябвало двете политически сили да уточнят по какъв начин се образува дневният ред, форматът на срещите, тъй че тези,

които би трябвало да участват по дадени тематики, да бъдат там.

Трябва да построяваме  механизми на координиране на общи решения в границите на общо парламентарно болшинство по тях, уточни съпредседателят на Демократична България.

Миналия вторник съпредседателят на „ Продължаваме промяната “  Кирил Петков  посочи пред публицисти, че в постоянните срещи, с изключение на водачите на  ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ , по принцип ще вземат участие и премиерът  Николай Денков , и вицепремиерът  Мария Габриел . По думите му на тях ще бъдат обсъждани какви въпроси влизат в Народното събрание и други значими тематики на деня. Ако има този тип  регулярна връзка , шансът обстановката да излезе отвън надзор, е доста по-малък, считат от ПП-ДБ.

В сряда, предходната седмица,  водачът на ГЕРБ Бойко Борисов  коментира в коридорите на Народното събрание, че колкото по-бързо бъде забравена тази среща, толкоз по-добре. И добави, че на нея се е появила още една разграничителна линия сред двете обединения, която произтича от помпозната, по думите му, демонстрация на ПП-ДБ за издигане на претендент за кмет на София, месеци преди изборите. „ Асен Василев пристигна, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка “, разказа част от срещата водачът на ГЕРБ. Той се възмути, че не са говорили нито по управническата стратегия, нито за бюджета, който е отражение на управническата стратегия, нито за пакетите от военна помощ за Украйна, нито за ограниченията за наводненията. От нас се желае единствено да натискаме копчето, добави Бойко Борисов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР